Copperant sponsor van Rembrandthuis
05-07-2018

Copperant sponsor van Rembrandthuis

Op maandag 2 juli hebben Copperant, de groenste verf van Nederland en Stichting Museum Het Rembrandthuis een sponsorovereenkomst getekend voor een periode van 3 jaar. Dit sponsorschap komt voort uit gedeelde waarden op het gebied van ambachtelijkheid en duurzaamheid.

 

Ambachtelijke schilder
Rembrandt was de beroemdste Nederlandse 17-de-eeuwse ambachtelijke schilder en etser. Hij was ambachtelijk in zijn schilder- en etstechniek. Maar hij maakte ook zelf zijn verf door pigmenten met lijnolie tot verf te wrijven. In de Copperant lijn is deze lijnolie ook nog steeds terug te vinden. Copperant Ycoleum is een traditionele sneldrogende lijnolie verfbeits die uitermate geschikt is voor monumenten als het Rembrandthuis en renovatie werkzaamheden. In het Rembrandthuis worden doorlopend demonstraties gegeven van het maakproces van de verf die Rembrandt gebruikte.

 

Duurzame renovatie
Het Rembrandthuis werkt aan een plan voor uitbreiding en vernieuwing van het museum. Hierbij is duurzaamheid een belangrijk aandachtspunt. Gebruik van duurzame verf is daar een onderdeel van. De samenwerking sluit hier bij aan, want het sponsorschap wordt ingevuld met het kosteloos ter beschikking stellen van de ‘groene’ Copperant verfproducten en verftechnisch advies voor Het Rembrandthuis.

 

Verleden en heden ontmoeten elkaar
De geweldige ambiance van het museum past bij het Copperant merk. Het Rembrandthuis is dan ook een prachtige plek om relaties van Copperant te ontvangen en het verleden en heden van de schilderkunst in de meest brede zin van het woord bij elkaar te brengen.

 

Museum Het Rembrandthuis
Tussen 1639 en 1658 heeft Rembrandt gewoond en gewerkt in het monumentale pand in het hart van Amsterdam, dat nu een museum is. Aan de hand van een inventarislijst uit de zeventiende eeuw is het huis uiterst zorgvuldig heringericht met meubels, kunst en voorwerpen uit die tijd. Het huis vertelt het verhaal van Rembrandt de mens, de kunstenaar, de leermeester, de verzamelaar, de ondernemer en de Amsterdammer. Het museum bezit een bijna complete collectie etsen van Rembrandt en ontwikkelt inspirerende tentoonstellingen over Rembrandt zelf, over zijn voorgangers, tijdgenoten en leerlingen. Tevens is het de plek waar het werk van hedendaagse kunstenaars, die zich hebben laten inspireren door het werk van Rembrandt, wordt getoond.

Terug