Baril-Plantbased-Product.png

BARIL BIOBASED PRODUcT

Bij de productie van Copperant verf worden door de producent Baril Coatings zoveel mogelijk biobased grondstoffen gebruikt. Biobased verf is op basis van plantaardig materiaal in plaats van fossiel materiaal. De biobased grondstoffen worden onttrokken uit plantaardig restafval. Hierdoor hoeven er geen landbouwgronden te worden gebruikt voor de productie van deze grondstoffen. Het bindmiddel van de Pura, Quattro en Altra is biobased. Pura en Altra zijn watergedragen. 

 

Decovery_Logo_FC-nw.png

Copperant Altra en Copperant Flora Hout- en Vloerlak zijn tot stand gekomen in samenwerking met DSM die met Decovery® een uniek plantbased high performance bindmiddel heeft ontwikkeld. 

bekijk de businesscase

 

Biobased gehalte
Om vast te stellen wat het biobased gehalte van een product is, kan een C14-testmethode worden uitgevoerd. Op basis van het resultaat (gehalte aan C14 = gehalte biobased koolstof) geeft TÜV* een certificaat af met een aantal sterren. Op basis van het vastgestelde percentage hernieuwbare grondstoffen (% biobased) kan het product worden gecertificeerd als één-, twee-, drie- of vier-ster-biobased. De Copperant Quattro buitenverf heeft 2 sterren OK biobased. Om in aanmerking te komen voor het OK biobased certificaat van TÜV Austria moeten geteste producten minimaal 50 vol% organisch materiaal bevatten. Watergedragen producten zoals Copperant Pura bevatten meer dan 50% water en minder dan 50 vol% organisch materiaal. Voor dit soort producten is het USDA-certificaat geschikt. De C14-testmethode wordt voor Copperant producten toegepast door Beta Analytic.

 Beta-Analytic-logo.jpg

USDA-COPPERANT-PURA-WEB.png

Download testrapporten biobased gehalte:

Pura Multiprimer: ca 44% Biobased Carbon Content
(vernieuwing certificaat in behandeling)

Pura Lakverf mat: ca 48% Biobased Carbon Content

Pura Lakverf zijdeglans: ca 48% Biobased Carbon Content

Pura Lakverf hoogglans: ca 48% Biobased Carbon Content

Pura Dekkende Buitenbeits: ca 46% Biobased Carbon Content

Pura Muurverf extra mat: ca 51% Biobased Carbon Content

Pura Monopac Muurverf: ca 44% Biobased Carbon Content
(vernieuwing certificaat in behandeling)

Flora Hout- en Vloerlak: ca 30% Biobased Carbon Content

 

TA_OKB2-3-_S0530.png

Quattro Lakverf UV+: ca 45% Biobased Carbon Content
(2 sterren OK Biobased)

Quattro Grondverf: ca 45% Biobased Carbon Content
(2 sterren OK Biobased)

Quattro Systeemverf UV+: ca 45% Biobased Carbon Content
(2 sterren OK Biobased)