Duurzame samenwerking met De Betere Schilder
23-01-2020

Duurzame samenwerking met De Betere Schilder

Kwaliteitsorganisatie De Betere Schilder en Copperant starten het nieuwe jaar met een duurzame samenwerking waarin het delen van kennis centraal staat.


'Groene schilders'

"Net als Copperant onderschrijft De Betere Schilder het belang van duurzaamheid en het klimaat in het bijzonder. De opmars van natuurvriendelijke verven is ook al enige tijd gaande," aldus Nick Polm van De Betere Schilder. Polm vervolgt: "Wij gaan opdrachtgevers dan ook de mogelijkheid geven te kiezen voor een offerte bij een milieubewust schildersbedrijf. Dit gaan we doen door de verbinding te zoeken met de zogeheten 'Groene Schilders' van Copperant en door dit als mogelijke eis bij een offerte te voegen. Zo krijgen milieubewuste schilders meer aandacht op onze website." Kersverse erkend Betere Schilders krijgen daarnaast ter kennismaking een voucher voor gratis liters Copperant-verf die men kan ophalen bij een Copperant-dealer.

Biobased
Danny Rijken van Copperant benadrukt daarnaast dat er meer wordt gedaan: "Copperant gaat ook (verftechnische) kennis delen met De Betere Schilders. Door bijvoorbeeld in te gaan op de chemische verschillen tussen biobased verven en synthetische verven. Dit gaan we doen door gezamenlijke blogs, professionele vlogs en trainingsavonden voor relaties van Copperant en De Betere Schilder.

De Betere Schilder
Hét keurmerk van schilderend Nederland. De erkenning als erkend Betere Schilder heeft strenge toelatingseisen en geeft opdrachtgevers de zekerheid en het vertrouwen dat zij werken met een echte vakman of -vrouw. Iemand die trots is op zijn vak en gaat voor het beste resultaat. Als brancheorganisatie heeft De Betere Schilder een andere rol. Zij wil de totale sector versterken, onder andere met aandacht voor écht vakmanschap, het stimuleren van technisch onderwijs, het geven van actuele informatie en door een sterke vuist te maken tegen beunhazen in de branche. Daarnaast staat De Betere Schilder de leden ook persoonlijk bij met kennis, trainingen, arbozaken, risico-inventarisaties, onafhankelijke inspecties, geschillen, kortingen en meer.

Terug