Introductie Copperant Altra
02-11-2018

Introductie Copperant Altra

Copperant introduceert op de SGA Vakdagen in Gorinchem de nieuwe productlijn Altra. De groenste verf van Nederland zet met de introductie van Altra Muurverf en Altra Spackspray een volgende stap in het beschermen van de planeet. Altra is tot stand gekomen in samenwerking met DSM die met Decovery® een uniek plantbased high performance bindmiddel heeft ontwikkeld. Dit zorgt voor een verminderde belasting van het milieu. Daarnaast maakt Copperant Altra het hergebruik van bouwmaterialen mogelijk en is daarmee zeer geschikt voor circulair bouwen en onderhouden. Eind november zijn beide producten verkrijgbaar bij de Copperant-verkooppunten in Nederland.

 

The future is now
Belangrijk is dat de nieuwe Copperant Altra-familie even goed presteert als - en in sommige gevallen zelfs beter dan - traditionele fossiele verfsoorten. De verf is zeer eenvoudig aan te brengen, sneldrogend en daarbij uitstekend reinigbaar. De nieuwe lijn van Altra-producten levert een reeks van toekomstige producten op die vandaag al beschikbaar zijn. Deze voldoen aan de moderne behoeften van zowel professionele schilders als consumenten, terwijl ze de luchtkwaliteit binnenshuis bevorderen. De Altra-lijn wordt in 2019 verder uitgebreid met plantbased voorstrijk, grondverf en lakverven in spuitkwaliteit voor de vakschilder, maar zeker ook geschikt voor de hout- en timmerindustrie.

 

Multi-inzetbare Altra Muurverf
De matte muurverf op basis van plantaardig bindmiddel is multi-inzetbaar. De muurverf is uitstekend geschikt voor spuitapplicatie, maar is daarnaast ook zeer goed te verwerken met roller en kwast. De goed reinigbare matte Altra Muurverf (schrobvast klasse 1) is zowel binnen als buiten toepasbaar op steenachtige ondergronden als beton, metselwerk, pleisterwerk, plaatmateriaal en glasweefsel. Tevens heeft de Altra Muurverf een hoog rendement, dit samen maakt het product een slimme economische keuze. Er is een breed scala aan kleuren beschikbaar via het Copperant Kleurmengsysteem.

 

Plantbased titaanwit vrije Spackspray
De eerste plantbased titaanwit-vrije matte muurverf van Nederland. Altra Spackspray is niet afhankelijk van de wisselende titaanprijzen, de verkrijgbaarheid van deze stof maar bovenal arbo- en milieuvriendelijk (70% reductie op milieu-impact). De spackspray is geschikt voor binnen gebruik. De spackspray wordt met een verfspuit aangebracht als een semi-transparante verffilm welke na vlotte droging zijn uiteindelijk kleur zal krijgen. Het product kan op vele ondergronden worden aangebracht zoals (vers) spackwerk, beton, metselwerk, (vers) pleisterwerk en voorbehandeld plaatmateriaal. De spackspray kan ook op bestaande oude verflagen worden aangebracht. Bouwmaterialen waarop Altra Spackspray is toegepast kunnen binnen circulair bouwen hergebruikt worden. De spackspray is verkrijgbaar in de wittinten RAL 9010, RAL 9016 en RAL 9001 en enkele pasteltinten uit de Copperant Mucha Colours serie (CMC).

 

Plantbased verf voor circulair bouwen en onderhouden
Hergebruik van bouwmaterialen zorgt voor een lagere milieubelasting. Copperant Altra sluit naadloos aan op het circulair bouwen en onderhouden van materialen. Doordat Copperant Altra geen vluchtige organische en toxische grondstoffen bevat, draagt de verf bij aan een schoon en veilig binnenklimaat.

 

Samenwerking met Decovery® by DSM
Copperant Altra is tot stand gekomen in samenwerking met DSM die met Decovery® een uniek plantbased high performance bindmiddel heeft ontwikkeld. Geert Duijghuisen, directeur van Baril Coatings: "We zijn verheugd en trots om dit nieuwe assortiment plantbased verf te lanceren, gemaakt met Decovery®. Ons hele bedrijf is zeer gepassioneerd over duurzaamheid en we zijn bereid daarop in te zetten - en dat is precies waarom DSM een natuurlijke innovatiepartner voor ons is." Hij vervolgt: "Als samenleving moeten we het feit onder ogen zien dat de planeet groter is dan wij. Die planeet heeft ons niet nodig, maar wij hebben de planeet nodig! Door verf te maken van planten hoeven we ons niet langer zorgen te maken over de beschikbaarheid van grondstoffen, maar het belangrijkste is dat we een positief effect kunnen hebben op de wereldwijde Co2-niveaus."

 

Introductie tijdens SGA Vakdagen
Op 6, 7 en 8 november introduceert Copperant deze nieuwe productlijn op de SGA Vakdagen in Gorinchem. Op de 72m2 grote stand zijn onze salesmanagers Danny Rijken en Arjan Rijnart alle dagen aanwezig om vakschilders en andere branchegenoten te ontvangen en uitgebreid te informeren over de nieuwe productlijn; Copperant Altra. De bezoekers kunnen de muurverf en spackspray zelf ook testen. De Copperant foodtruck is ook van de partij en serveert deze keer plantaardige hapjes.

Terug