Lancering nieuwe biobased verflijnen
06-11-2014

Lancering nieuwe biobased verflijnen

Het verfmerk Copperant anticipeert op de behoefte in de markt naar meer duurzamere producten met een professionele kwaliteit.

Het moederbedrijf Baril Coatings dat eigenaar is van het merk Copperant heeft een R&D traject gefaciliteerd dat heeft geresulteerd in 4 nieuwe productlijnen die gebaseerd zijn op natuurlijke grondstoffen en biobased bindmiddelen. Naast het gegeven dat de nieuwe verflijnen gebaseerd moeten zijn op verantwoorde grondstoffen is extra aandacht geschonken aan de prestatie van de verven. Baril Coatings is van mening dat hoe langer producten bescherming bieden, des te meer het milieu wordt ontzien. Het resultaat van de recente R&D inspanningen heeft geleid tot producten die langer mee gaan. Versnelde verweringstesten hebben dit bevestigd. Daarbij is een vergelijking gemaakt met bestaande producten uit de markt.

Copperant Pura
In het bijzonder is Copperant Pura te noemen. Met de introductie van Copperant Pura wordt geanticipeerd op de actuele en toekomstige behoefte om verven geheel onschadelijk te maken voor mens en milieu. Dit naast de behoefte om onderhoudsintervallen te verlengen. Copperant Pura is een verflijn geheel zonder gevaarlijke stoffen of oplosmiddelen. Copperant Pura is gebaseerd op natuurlijke grondstoffen en bindmiddelen die voldoen aan de USDA biobased preferred norm die gebruikt wordt in de USA om milieuvriendelijke producten te classificeren.

Met de introductie van Copperant Pura wordt een invulling gegeven aan de algemene wens voor een zogenaamde Triple A verf op het gebied van Veiligheid, Milieu en Prestatie. Copperant Pura heeft geen rest-emissie van gevaarlijke stoffen of oplosmiddelen, Copperant Pura is gebaseerd op volledig natuurlijke grondstoffen (75% hoger biobased aandeel dan de USDA norm voor watergedragen verven voorschrijft), Copperant Pura doet niet onder in prestatie in vergelijking met oplosmiddel-houdende verven voor buiten en presteert fors beter in vergelijking met standaard producten voor binnen-toepassing op het gebied van dekking, verwerking, reinigbaarheid en praktisch verbruik.

Mens en milieu ontzien
Met de keuze voor Copperant Pura wordt mens en milieu maximaal ontzien. Copperant Pura is verkrijgbaar in de nieuwe op 4 seizoenen gebaseerde kleurlijn van Alphons Mucha. Deze schilder uit de 19e eeuw wist de 4 seizoenen op een bijzondere manier en met een bijzondere kleurstelling weer te geven. De nieuwe kleurlijn van Copperant is gebaseerd op de schilderingen uit die tijd. Met Copperant Pura wordt elk object zowel binnen als buiten verantwoord verfraaid en beschermd voor jaren. 

SGA Vakdagen
Op de SGA dagen 2014 te Gorinchem zal de productlijn officieel aan het publiek getoond worden. In die week is tevens de nieuwe webshop actief met een unieke verfwijzer opdat de gebruiker op een simpele manier begeleid wordt in de juiste verf en kleurkeuze. Copperant verven zijn binnen 24 uur leverbaar in geheel Nederland op elke locatie.

Terug