hoe herken je echt groen?

 

Hoe eerlijk zijn organisaties over hun diensten en producten? Eerlijk duurt het langst. We weten allemaal dat er in reclames het nodige wordt aangedikt. Toch is het vaak lastig om door het vakkundig opgetrokken rookgordijn van fabrikanten te prikken. Fabrikanten nemen ook wel eens een loopje met claims over ‘eco’ en ‘groene’ producten/diensten. Dat noemen we greenwashing. Kort gezegd betekent het dat een bedrijf of organisatie zich milieuvriendelijker of groener voordoet dan het eigenlijk is. Hoe herken je nu echt groen?

DUIDELIJK DUURZAAM
Wat zijn nu de signalen dat het om greenwashing gaat? De grootte van het initiatief doet er niet toe. Ook kleine initiatieven en kleine stapjes in de goede (duurzame) richting zijn mooi meegenomen. Maar de communicatie over deze initiatieven en met name de hoeveelheid communicatie hierover is wel een indicator. Een organisatie die zich echt inzet voor duurzaamheid steekt dat niet onder stoelen of banken. Dus als je op een website kijkt of de social media eens goed bestudeert, krijg je een indruk of de duurzaamheidsgedachte oprecht is. Oprechte initiatieven zijn dus duidelijk duurzaam.

TRANSPARANTE GROENBELOFTE
Wij vinden het heel belangrijk om transparant te zijn over onze duurzaamheids- en groenbelofte. Juist omdat we verf maken, wat natuurlijk een chemisch product is, vinden we het belangrijk om te vertellen wat we doen aan groen. Helaas lukt het, om verschillende redenen, nog niet om alle chemische en fossiele grondstoffen te vervangen. Daar zijn we eerlijk over. Maar in ons eigen laboratorium werken we aan innovatieve producten die zoveel mogelijk natuurlijke (plantbased) grondstoffen in plaats van fossiele grondstoffen bevatten. Zonder in te leveren op de kwaliteit van het product. Lees hier meer over de duurzame productie van Copperant. 

CERTIFICATEN EN LABELS
Wij claimen niet alleen duurzaam te zijn, we kunnen dit ook bewijzen. Onze certificaten en kwaliteitslabels liegen er niet om. Hierin staat zwart op wit hoe groen en duurzaam onze producten zijn. Dit is een indicatie dat je te maken hebt met echt groen: claims worden gestaafd met certificaten en (kwaliteits)labels. Bekijk hier onze certificaten en labels, zoals het EU Ecolabel en Eurofins A+ emissie label. 

#GROENISDOEN
Door veel te vertellen over onze organisatie, producten en branche willen we meer bewustwording creëren over duurzaamheid en het zuinig omgaan met de leefomgeving. We hopen er zelfs mensen mee te inspireren, want ook kleine veranderingen hebben effect. Alle kleine beetjes helpen. Laten we samen de wereld ECHT een beetje groener maken!