Voor vakschilders
die kleur willen bekennen

de groenste verf

Met Copperant draagt u direct bij aan een duurzame bescherming van objecten en het verkleinen van uw global footprint. De verven leveren niet alleen een optimale prestatie, ze zijn ook nog eens gemaakt van natuurlijke grondstoffen. 

Copperant biedt een totaalpakket verf voor iedere schildersklus. Naast onze biobased muurverven, lakverven en beitsen, is er een mineraal muurverf op basis van natuurlijke grondstoffen. De verf kenmerkt zich door snelle droging, langdurige bescherming, prettige verwerking en uitstekende dekking. Veel schilders en opdrachtgevers kiezen daarom bewust voor Copperant, de groenste verf.

Bekijk ons assortiment

 Biobased-Grondstoffen.png

Biobased
grondstoffen

Maximale inzet van natuurlijke en
plantaardige grondstoffen

Focus op kwaliteit en optimale prestatie

Gebruik van plantbased bindmiddel

Verantwoord-voor-Mens-en-Omgeving.png

Verantwoord voor
mens en omgeving

Voor een blijvend schoon en prettig binnenklimaat

Oplosmiddelarm (<0,01g/l)

Geen geuroverlast

Toxisch stoffen tot een absoluut
minimum gereduceerd

Meer-dan-alleen-Groene-Verf.png

Meer dan alleen
‘groene verf’

Productie met 100% zelf opgewekte
zonne-energie

Recyclebare metalen verpakkingen

Beperken van afval door hergebruik
en afvalscheiding

Onze certificaten


Pura Watergedragen Biobased Verf

De lakken en muurverven van Copperant Pura ruikt u bijna niet. Ideaal voor het binnen schilderen van muren, deuren en kozijnen. Doordat de verf geen schadelijke concentraties toxische stoffen bevat, is de verf verantwoord te gebruiken. Met de sneldrogende Copperant Pura kunt u de geschilderde ruimtes direct in gebruik nemen zonder langdurig te moeten ventileren. Copperant Pura heeft een A+label voor uitstoot in de leefomgeving. Hierdoor bent u ervan verzekerd dat er geen schadelijke stoffen in de lucht komen tijdens het schilderen. En dat is gezonder voor schilders en bewoners.

Pura verf voor de vakschilder

 


 


Quattro biobased buitenverf

Met de duurzame Quattro verf wordt houtwerk buiten langdurig beschermd tegen alle weersomstandigheden. Hierdoor kan de onderhoudsfrequentie worden verlaagd en daarmee wordt op kosten en het gebruik van grondstoffen bespaard. De totale milieu-impact van schilderwerk wordt hiermee aanzienlijk verlaagd. Zo moeten gevelkozijnen normaliter elke zes jaar worden geschilderd. Met Copperant Quattro kunt u onderhoudsintervallen oprekken tot maximaal 10 jaar!

Bekijk het Quattro assortiment

 


 

Altra Plantbased verf voor spuitapplicatie

Copperant Altra staat voor circulair en is grotendeels gebaseerd op de Decovery® technologie van DSM. Altra is dé milieuvriendelijke oplossing voor grote oppervlaktes. Door gebruik te maken van natuurlijke grondstoffen wordt een forse positieve bijdrage geleverd aan het terugdringen van CO2-uitstoot in de atmosfeer. Deze plantbased grondstoffen zijn in theorie onuitputtelijk in tegenstelling tot fossiele grondstoffen (aardolie). Plantbased verf heeft door zijn natuurlijke eigenschappen aanvullende voordelen op het gebied van gezondheid en comfort. De Copperant Altra productlijn is specifiek geschikt voor spuitapplicatie, maar is ook goed te verwerken met roller en kwast.

Bekijk het Altra pakket lak en muurverf

 


 


Mineraal muurverf laat muren ademen

Copperant Minérale is een ‘ademende’ kalkmatte mineraal muurverf op basis van natuurlijke grondstoffen. De verf heeft een zeer goede hechting op stenen ondergronden en biedt bescherming tegen doorslag van regen. De muurverf van Copperant Minérale is in hoge mate waterafstotend en zorgt voor weerstand tegen schimmels en algen. Ideaal voor het binnen schilderen van vochtige ruimtes zoals de badkamer en kelder. Daarnaast is de muurverf kalkmat perfect voor buitenmuren. De verf hecht zelfs goed op oude verflagen en niet-zuigende ondergronden. De waterdampdoorlatende verf scheurt en bladdert niet. 

Bekijk de Minerale verf

 


 


Flora voor een slijtvaste biobased afwerking

Copperant flora is een unieke transparante biobased lak voor houten vloeren, meubels en trappen. De lak is uitermate geschikt voor intensief huiselijk gebruik en inzetbaar als invisible finish op elk (houten) meubelstuk, muur en vloer. Daarnaast hecht Flora Hout- en Vloerlak goed op beton, kurk en parket. Is fijn in gebruik en laat geen applicatie sporen na. Door zijn goede slijtvastheid is de Copperant Flora Hout- en Vloerlak goed te gebruiken op houten vloeren, trappen en meubels. Flora kan ook als wand coating over muurverf worden ingezet voor ruimtes die intensief worden gebruikt en vaak moeten worden gereinigd. 

Bekijk de Flora transparante lak en primer